Aer conditionat portabil fara evacuare (TOP 5)


Comparați cele mai bune aparate de aer condiționat portabile fără furtun din 2023 și citiți ghidul nostru de cumpărare.

Cum să alegi un aparat de aer condiționat portabil fără evacuare

aparat de aer conditionat portabil fara evacuare

Aparatele de aer condiționat portabile fără furtun, mai corect numite coolere, sunt dispozitive care vă permit să împrospătați mediul casnic prin emisia de aer „umezit” cu apă proaspătă. Acestea sunt dispozitive care nu necesită instalarea de țevi și, prin urmare, pot fi mutate confortabil în diferite încăperi din casă. Prin urmare, reiese deja clar din această introducere că denumirea „aparate de aer condiționat portabile fără furtun” identifică în general un tip de produs care nu este, totuși, un adevărat aparat de aer condiționat, întrucât nu dispune de tehnologia specifică care le deosebește pe acestea din urmă: spre deosebire de aparatele de aer condiționat tradiționale, aparatele de care ne ocupăm pe această pagină îndeplinesc exclusiv funcția de răcire a aerului printr-un ventilator și nu pot interveni în niciun fel asupra temperaturii mai scăzute.

Cum funcționează un aparat de aer condiționat portabil fără evacuare

cum functioneaza aerul conditionat fara furtun

Un aparat de aer conditionat este în esență un ventilator „evoluat”. Nu numai că mișcă aerul din cameră, ca ventilatoarele obișnuite, dar ajută la crearea unei senzații de răcoare prin nimic altceva decât micronebulizarea apei, afectând de fapt și umiditatea din aer. Elementele suplimentare față de un ventilator normal sunt de fapt rezervorul de apă, eventualele rezervoare de gheață și filtrul de tip fagure. Acesta din urmă este parțial scufundat în rezervor, astfel încât să absoarbă apa și să rămână umed atâta timp cât există apă în rezervor. Aerul ventilat trece prin ochiurile filtrului umezit tip fagure și tocmai prin acest pas se generează micro-ceața responsabilă de efectul de răcire (este aceeași tehnologie adoptată de umidificatoarele cu evaporare, dar „de putere mai mare”). Aceasta este o premisă fundamentală pentru a înțelege mai bine utilitatea reală și versatilitatea aparatelor de aer condiționat portabile fără evacuare. Acum haideți să vedem care sunt principalele aspecte ale unui aparat de aer conditionat fara evacuare la care să acordați atenție pentru a cumpăra cel mai bun model pentru dvs.

Structura

Primul dintre aceste aspecte este cel legat de structura aparatului. Deoarece acestea sunt dispozitive concepute pentru a fi transportate confortabil din cameră în cameră, credem că acest aspect este deosebit de important.

Dimensiuni si greutate

Este necesar in primul rand sa evaluati dimensiunile aparatului de aer conditionat portabil fara evacuare, mai ales daca locuiti intr-o casa nu foarte mare si nu aveti mult spatiu. Majoritatea modelelor de pe piata au dimensiuni relativ mici care le permit sa fie amplasate chiar si in incaperi nu deosebit de mari. În medie, înălțimea variază între 50 și 90 cmlungimea este de obicei între 25 și 40 cm, în timp ce lățimea între 25 și 35 cm (dar în acest sens există mai multă variabilitate). Cât despre greutate, este valabil acelasi argument facut despre dimensiuni: fiind vorba de un dispozitiv portabil, datele indicate de acul cantarului sunt destul de importante. Greutatea majorității aparatelor de aer condiționat portabile fără evacuare este de aproximativ 4-6 kg.

Rezervor

rezervor aparat aer conditionat portabil

După cum am menționat, principala diferență dintre aparatele de aer condiționat obișnuite și aparatele de aer condiționat portabile fără furtun este tehnologică: primele exploatează unele legi ale termodinamicii și folosesc un anumit gaz frigorific, în timp ce cele din urmă au un aparat tehnologic mai simplu și folosesc exclusiv aer și apă (în unele cazuri chiar gheata). Prin urmare, este ușor de înțeles că capacitatea rezervorului are o anumită importanță în determinarea eficienței și autonomiei răcitorului. Un model echipat cu un rezervor foarte mare va avea de fapt o autonomie de lucru mai lungă înainte de a rămâne fără încărcare, dar pe de altă parte va fi și mai voluminos decât un model cu rezervor mai mic. In general capacitatea rezervorului este intre 5 si 8 litri.

Funcții și moduri

Aparatele de aer condiționat portabile fără furtun au un set destul de de bază de caracteristici, mai ales în comparație cu aparatele de aer condiționat reale. Pe cele principale le vedem mai jos.

Viteza de ventilație

ventilatie aparat de aer conditionat portabil

Una dintre funcțiile principale disponibile este cea referitoare la vitezele selectabile. Acesta este un aspect destul de important, deoarece face răcitorul adaptabil la diferite medii domestice și la diferite nevoi. De fapt, cu cât nivelurile de viteză sunt mai mari, cu atât este mai mare capacitatea de a răci în mod corespunzător o cameră de diferite dimensiuni.

Temporizator

Funcția de cronometru este, de asemenea, una dintre cele mai importante pentru răcitoare. De fapt, multe modele vă permit să presetați durata sesiunii de lucru, o caracteristică care poate fi de neprețuit pentru cei care doresc să il folosească noaptea, dar nu intenționează să il lase pornit până dimineața. În general, oprirea automată poate fi setată de la o ora până la 8-12 ore.

Modul de noapte

Pentru noapte există adesea și un mod specific menit să emită o cantitate adecvată de aer, astfel încât jetul de aer să nu deranjeze somnul și mai ales emisia de zgomot să rămână la niveluri scăzute.

Functie cool sau turbo

În cele din urmă, unele dispozitive au funcția de răcire turbo, care constă într-o emisie deosebit de puternică de aer pentru o perioadă limitată de timp. Scopul este de a ameliora căldura într-un timp scurt, motiv pentru care este deosebit de util imediat după pornirea răcitorului.

Practicitate

Pentru aparatele de aer conditionat portabile fara evacuare aspectele practice sunt destul de importante. Deoarece acestea sunt aparate concepute pentru a fi mutate cu ușurință dintr-o cameră în alta, acestea trebuie să aibă și caracteristici specifice în ceea ce privește manevrarea și ușurința în utilizare.

Afișaje și comenzi

Modelele high-end au adesea un afișaj LED, în multe modele moderne și cu tastatură tactilă, pentru selectarea modurilor disponibile și pentru setarea temporizatorului. De asemenea, afișajul vă permite să monitorizați în mod constant funcționarea aparatului. Produsele mai ieftine, in schimb, au doar taste mecanice pentru selectarea vitezelor si functiilor cu care este echipat aparatul, in timp ce pentru reglarea functiei de auto- oprire gasim adesea un cronometru mecanic clasic in forma de roata.

Telecomandă

Telecomanda este un alt element care mărește foarte mult caracterul practic al unui aparat de aer conditionat portabil fara evacuare. Datorită acestui accesoriu este de fapt posibilă reglarea de la distanță a tuturor setărilor și chiar a direcției aerului proaspăt emis de răcitor.

Performanţă

Pentru a evalua nivelul de performanță al unui aparat de aer condiționat portabil fără evacuare, este necesar să ne uităm la câteva date tehnice furnizate în mod normal de companiile producătoare.

Flux de aer

Debitul de aer emis de răcitor este măsurat în m³/h (metri cubi pe oră) și este o bună referință pentru a înțelege dacă aparatul care vă interesează are putere suficientă pentru nevoile dumneavoastră sau nu. În unele cazuri, producătorii pot indica și dimensiunea (în metri pătrați) a încăperii care poate fi răcită optim folosind un anumit model. Rețineți întotdeauna că pentru încăperile mari este necesar un debit de aer mai mare (aproximativ peste 300 m³/h ), în timp ce pentru încăperile mai mici este suficient și un debit de aproximativ 200-250 m³/h.

Gheață sintetică

O modalitate de a crește eficiența unui răcitor de aer este introducerea pachetelor de gheață sintetică în rezervorul de apă. Acestea, prin racirea apei, racesc in consecinta si micro-ceata emisa de ventilator. Cele mai bune modele includ adesea și pachete pentru a fi congelate în congelator înainte de utilizare.

Alimentare și consum

În sfârșit, o diferență uriașă între răcitoarele de aer și aparatele de aer condiționat este marea diferență dintre consumul acestor două dispozitive. Acolo unde un aparat de aer condiționat „arde” câteva sute de W pe oră, un aparat de aer condiționat portabil fără evacuare consumă infinit mai puțin (în principiu este doar un ventilator). În medie, aparatele de aer condiționat portabile fără evacuare absorb între 60 și 80 W.

Cele mai frecvente întrebări despre aparatele de aer condiționat portabil fără evacuare

Care sunt principalele mărci de aparate de aer condiționat portabile fără evacuare?

Factorul de marcă este, de asemenea, destul de important pentru a alege un produs eficient. Chiar și pentru coolere, compania producătoare este adesea o garanție în ceea ce privește calitatea. E

Cât costă un aparat de aer condiționat portabil fără evacuare?

Prețul este, fără îndoială, un alt indicator bun al calității produsului pe care intenționați să îl cumpărați. Daca iti doresti un aparat de aer conditionat portabil fara evacuare de calitate este bine sa te feresti de electrocasnicele vandute la preturi excesiv de mici, cu exceptia cazului in care sunt oferte speciale. În general putem spune că intervalele de preț ale modelelor de pe piață sunt următoarele:

  • Pret scazut: costă în general mai puțin de 300-400 lei, nu au afișaj și au puține funcții și moduri;
  • Gama medie: au un pret variabil 400 si 600, de foarte multe ori au un display LED si o selectie decenta de functii si moduri;
  • Gama High: costă de obicei mai mult de 6007-00 lei, au întotdeauna un afișaj LED pentru reglarea setărilor și includ și o telecomandă.

Care sunt avantajele și dezavantajele aparatului de aer condiționat portabil fără evacuare?

În comparație cu un adevărat aparat de aer condiționat portabil cu furtun, un răcitor de aer oferă câteva avantaje preponderent economice, dar trebuie să repetăm ​​că, din punct de vedere al eficienței răcirii, rezultatele sunt departe de cele ale unui aparat de aer condiționat cu furtun. Tabelul de mai jos rezumă principalele avantaje și dezavantaje:

Aer conditionat portabil fara evacuareAer conditionat portabil cu evacuare
Costă mai puținCostă mai mult
Mai putin puternicMai puternic
Consuma mai putinConsumă mai mult
Mai puțin zgomotosMai tare
UmidificăDezumidifică

Chiar si cresterea umiditatii din mediu este un „efect secundar” care nu trebuie trecut cu vederea: in zonele geografice foarte sufocante este cu siguranta mai bine sa investesti ceva mai mult intr-un adevarat aparat de aer conditionat portabil, dotat si cu functie de dezumidificare.

Ce funcții ar trebui să aibă cel mai bun aparat de aer condiționat portabil fără evacuare?

  • Termostat  – Un termostat programabil vă permite să setați aerul condiționat la o anumită temperatură și când camera atinge acea temperatură, unitatea se va opri automat. Acest lucru nu numai că vă scutește de a fi necesar să opriți și să porniți din nou dispozitivul manual, dar vă permite și să programați în avans la ce intervale de timp să-l porniți din nou.
  • Sistem de condensare  – Aparatele de aer conditionat portabil au de obicei un recipient in care se colecteaza condensul. Pentru a nu fi nevoit sa goliti periodic acest recipient exista modele dotate cu sistem automat de evacuare a lichidelor.
  • Telecomanda: Vă permite să controlați aparatul de aer condiționat de la distanță, astfel încât să îl puteți porni sau opri fără a fi nevoie să mergeți acolo.
  • Dezumidificator  – Nu numai că va răci aerul, dar va elimina și excesul de umiditate din aer. Acest lucru va contribui, de asemenea, la un control mai bun al temperaturii, precum și la un confort sporit în cameră.