Cele mai bune aparate de masaj anticelulitic din 2023


Comparați cele mai bune aparate de masaj anticelulitic din 2023 și citiți ghidul nostru de cumpărare.

Cum să alegi aparatul de masaj anticelulitic

Pentru a combate imperfecțiunile celulitei, numeroase produse vin la îndemână, inclusiv aparatele de masaj anticelulitic, dispozitive special concepute pentru a reduce celulita și retenția de apă. În acest ghid de cumpărare, am adunat toate cele mai importante informații pentru a cumpăra un aparat de masaj care să răspundă nevoilor fiecărui utilizator și să fie efectiv eficient.

Celulita: de ce sunt importante masajele?

celulita

Celulita, numită științific paniculopatie -edematos-fibro-sclerotic, este o imperfecțiune a pielii care caracterizează multe femei în grade diferite și care se manifestă sub formă de nereguli la suprafața epidermei. Acestea sunt adevărate „găurițe” numite adesea „piele de coajă de portocală” care sunt localizate mai ales pe coapse și fese, dar și pe abdomenbrațe și genunchi.
Debutul acestei afecțiuni este cu siguranță facilitat de o predispoziție genetică sau ereditară, dar se manifestă și pentru multe alte cauze printre care supraponderalitatea, viața sedentară, folosirea frecventă a tocurilor înalte și lipsa de apă de băut.
După cum poate ați citit în ghidul nostru de cumpărare a cremelor anticeluliticenu există o soluție magică sau simplă la problema celulitei care, dimpotrivă, trebuie abordată printr-o acțiune constantă și multidirecțională care include o activitate fizică regulată., o alimentație corectă și echilibrată (în care, de exemplu, eviți să folosești prea multă sare și să consumi adesea alimente grase și cartofi prăjiți) și utilizarea produselor cosmetice anticelulitice și a masajelor. Adesea subestimat, masajul anticelulitic joacă de fapt un rol foarte important din două motive: prin acțiunea sa cosmeticele anticelulitice sunt absorbite mai rapid și mai profund de piele, iar mișcarea efectuată stimulează circulația, un element crucial mai ales pentru a avea picioare sănătoase și subțiri. De altfel, celulita provine tocmai dintr-o alterare a microcirculatiei sangvine care compromite procesul corect de lipoliza pe care organismul nostru ar trebui sa il desfasoare, generand o retentie consecutiva de lichide si acumulari localizate de grasime in spatiile intercelulare.
Prin urmare, este clar că reactivarea circulației ajută la contracararea fenomenului și, printre altele, are și efecte secundare pozitive: desfășoară o acțiune exfoliantă care regenerează celulele epiteliale, făcând pielea mai strălucitoare și mai netedă. Pentru a fi eficient, insa, masajul trebuie efectuat frecvent si mai ales constant, de jos in sus si pentru cel putin 10 minute.
Multe femei nu au dorința sau timpul să se dedice acestei practici, motiv pentru care un număr tot mai mare recurge la apelarea unui masaj terapeut anticelulitic, ceea ce permite o acțiune mult mai eficientă deoarece este mai intensă.
În paragrafele următoare vom vedea care sunt principalele caracteristici ale acestor aparate de masaj anticelulitic și cum să-l alegem pe cel potrivit pentru dvs.

Tipuri: electric, manual, cu aspirare

Prima decizie pe care va trebui să o luați atunci când cumpărați un aparat de masaj anticelulitic se referă la tipul acestuia, având în vedere că două modele principale sunt răspândite pe piață: cele cu funcționare complet manuală și cele care, în schimb, asigură alimentarea cu energie prin cablu electric sau baterii care permite bilelor de masaj, rolelor sau perilor să se miște singure. Printre acestea din urmă au devenit recent răspândite aparatele de masaj cu aspirație (numite și aspiratoare) care efectuează o acțiune de aspirație prin masaj.

Aparate de masaj electrice anticelulitice

aparat masaj anticelulitic

Imaginea de mai jos înfățișează un model electric clasic format dintr-un cap de peri care, la punerea în funcțiune, se rotește singur. Alte aparate de masaj electrice de pe piață au sfere sau roți care efectuează aceleași mișcări de rotație: în fiecare dintre aceste cazuri, acestea sunt modele în care acțiunea de masaj este cu siguranță mai intensă decât modelele manuale, dar la care se cere întotdeauna un efort minim pe partea utilizatorului care ar trebui, în mod ideal, să miște aparatul de masaj într-o manieră circulară în timp ce capul acestuia din urmă se rotește pe sine, realizând o acțiune dublă și foarte eficientă.
Un avantaj pe care îl oferă acest tip de masaj este că este aproape întotdeaunapPuteți selecta nivelul de intensitate dorit în timpul utilizării.

Pentru cine este potrivit aparatul de masaj anticelulitic electric
Cei care doresc ca un produs sa fie folosit rapid si cu un efort minim si care planuiesc sa foloseasca mereu aparatul acasa, avand in vedere ca aceste modele sunt mai greoaie de purtat. Prin urmare, acest tip este ideal pentru cei cărora nu ii deranjează să folosească neapărat electricitatea pentru cablul de alimentare sau să înlocuiască bateriile în mod regulat.

Aparat de masaj pentru celulita cu aspiratie

aparat masaj anticelulitic cu aspiratie

Printre aparatele de masaj electrice de pe piata le regasim si pe cele cu actiune de aspiratie sau de vid. Acest tip de aparate de masaj electrice efectuează un tip de masaj anticelulitic numit masaj cu vacuum care se bazează pe o tehnică străveche chineză care urmărește să acționeze asupra țesuturilor conjunctive prin relaxarea acestora și favorizarea circulației sanguine, mai ales datorită acțiunii de aspirație. Spre deosebire de celelalte tipuri, aceste aparate de masaj acționează și asupra straturilor mai profunde ale epidermei, unde se formează celulita. La unele modele, aspirația este combinată cu o funcție de electrostimulare care are ca scop maximizarea efectelor benefice și tonifierea masei musculare slabe.

Masaje manuale anticelulitice

aparat masaj anticelulitic manual

Fotografia de mai sus, in schimb, reprezinta un masaj manual anticelulitic in care utilizatorul gestioneaza in totalitate miscarea aparatului, care poate fi alcatuit dintr-un numar variabil de sfere sau alte elemente de masaj. Există aparate de masaj manuale din plastic în formă de inel și altele care sunt și mai simple și mai ieftine care seamănă cu o perie de lemn cu bile de plastic. In ambele cazuri actiunea este eficienta dar mai putin „intensiva” decat cea a modelelor electrice, fata de care insa, masajele manuale anticelulitice ofera avantajul de a fi mai ieftine si mai usor de transportat.

Pentru cine este potrivit aparatul de masaj anticelulitic manual
Oricine caută un model mic, ușor, care poate fi folosit oriunde, poate după un duș, în sala de sport sau lângă piscină. Dacă se dorește, acest aparat de masaj poate fi folosit și sub apă pentru a optimiza timpul, dacă nu doriți să aplicați un ser sau o cremă după spălare. Ideal și pentru cei care doresc să cheltuiască puțin și să nu fie nevoiți să facă față altor costuri suplimentare precum bateriile de rezervă.

Structură și ușurință în utilizare

Ajungem acum la al doilea factor, și anume structura aparatului de masaj, care influențează decisiv posibilele aplicații și caracterul practic al utilizării modelului. Există în principal trei tipuri de produse, pe care le veți găsi enumerate și descrise în detaliu în tabelul următor, unde sunt evidențiate nu numai particularitățile fiecăruia dintre ele, ci și avantajele și dezavantajele relative.

TipologieAvantajeDezavantaje
Electric cu manerPentru toate zonele corpului;
Ideal pentru masaje de relaxare
Destul de voluminos;
Necesită electricitate
Electric sau manual cu manerIdeal pentru coapse, fese, picioare si brate;
Ergonomic
Nu este potrivit pentru toate zonele corpului
Manual de inelIdeal pentru excursii sau la sala de sport;
Poate fi folosit la dus
Acțiune mai puțin intensă decât modelele electrice

După cum veți fi putut constata din tabel, nu există o structură de masaj absolut mai bună decât celelalte, dar este important să luați în considerare tipul de utilizare și așteptările pe care le aveți pentru a identifica cel mai potrivit model pentru propriile nevoi.
Unele dintre elementele enumerate, cum ar fi manipularea, sunt în întregime subiective pentru că, de exemplu, pentru unele persoane poate fi mai ușor și mai confortabil să folosești aparate de masaj cu mâner decât cele rotunde sau, dimpotrivă, pentru alții poate fi mult mai ușor să folosești un model rotund care se potrivește perfect în mână și simulează acțiunea care s-ar face cu mâinile goale. Alte aspecte, însă, sunt obiectiv mai avantajoase în unele modele decât în ​​altele.

Nu numai anticelulitic: funcții și accesorii suplimentare

Nu toate aparatele de masaj anticelulitice au unicul scop de a ajuta la reducerea sau prevenirea apariției acestei imperfecțiuni, ci, dimpotrivă, pot include funcții sau accesorii care își extind aplicațiile de utilizare, făcându-le aparate de masaj versatile și utilizabile nu numai pentru estetică.
Sa vedem in lista urmatoare care sunt aceste elemente care fac multifunctional un aparat de masaj anticelulitic.

Capete de masaj

Unele modele de aparate de masaj cu mâner vă permit să schimbați capul în uz și să efectuați nu numai masajul propriu-zis al pielii, ci și alte tratamente, toate folosind un singur produs. De exemplu, se pot avea capete cu peri pentru curatarea pielii, capete de exfoliere, capete pentru cosmetice absorbante sau capete clasice de masaj, care pot varia in orice caz in functie de forma si tipul elementelor de masaj din care sunt alcatuite.

Raze infraroșii

Aparatele de masaj care asigură și emisia de raze infraroșii pot deveni efectiv dispozitive pentru tratarea durerii sau a altor probleme musculare. Infrarosiile, de fapt, sunt unde electromagnetice care pătrund adânc în piele, eliberând o senzație plăcută de căldură, relaxând țesuturile musculare și permițând astfel eliberarea tensiunii în anumite zone critice precum umerii sau gâtul. Din acest motiv, aceste aparate de masaj sunt recomandate celor cu tendinite, dureri de spate, contracturi musculare si patologii similare. Nu numai: proprietățile acestor raze influențează și oxigenarea țesuturilor și favorizează expulzarea toxinelor.

Mai multe beneficii

Pe langa reactivarea circulatiei, unele modele pot fi de fapt folosite doar pentru a obtine un efect relaxant placut pe diverse zone ale corpului, precum umerii si spatele. În teorie, toate aparatele de masaj anticelulitice pot fi folosite în acest scop dacă sunt aplicate în toate celelalte zone ale corpului. Diferența este însă că unele modele nu se pretează foarte bine acestei utilizări: un exemplu este cazul aparatelor de masaj rotunde care, având în vedere forma lor, ar putea fi mai incomode sau mai greu de utilizat pe anumite zone ale corpului, precum de exemplu spatele picioarelor, bratelor si coapselor sau spatele. 

Cele mai frecvente întrebări despre aparatele de masaj anticelulitic

Cum se utilizează masajul anticelulitic?

Reamintim ca aparatul anticelulitic reprezinta un instrument auxiliar in combaterea celulitei prezente si evitarea aparitiei altora noi dar care, prin ea insasi, nu duce la rezultate semnificative. De fapt, nu ni se poate crede  aceasta este o soluție rapidă și definitivă pentru că nu este așa, ci, dimpotrivă, pentru a vedea cu adevărat efectele și pentru a profita la maximum de la masajul tău anticelulitic, te sfătuim să combinați următoarele cu bunele practici de utilizare regulată și frecventă:

  • Aplicați o cremă sau un ser anticelulitic bun de fiecare dată când masați;
  • Desfasurati activitate fizica si in general evitati sa aveti un stil de viata inactiv, mai ales daca desfasurati meserii sedentare;
  • Mănâncă sănătos și bea multă apă;
  • Evitați fumatul și limitați consumul de băuturi alcoolice.

După cum puteți vedea, acestea sunt reguli care nu numai că ajută la rezolvarea problemei celulitei, dar care de fapt vă permit și să obțineți sau să vă mențineți o formă fizică bună și un stil de viață sănătos și activ în general.

Cât costă un masaj anticelulitic?

Masajele anticelulitice tind să fie produse care nu sunt excesiv de scumpe, al căror preț maxim este în jur de 100 lei la modelele electrice cu mâner și maxim 75 lei la modelele manuale. Pe de altă parte, aparatele de masaj rotunde sunt plasate într-o poziție medie, cu prețuri cuprinse între aproximativ 75 si 300 lei. Apoi rețineți că modelele manuale nu implică nicio cheltuială suplimentară, în timp ce celelalte necesită fie consumul de energie electrică, fie achiziționarea de baterii noi pentru a fi înlocuite.

De unde să cumperi un aparat de masaj anticelulitic?

Aparatele de masaj anticelulitice pot fi achiziționate din magazinele specializate în produse electromedicale, dar și din magazinele de electrocasnice. Mai mult, online este posibil să găsiți o gamă largă de produse.

Masajul anticelulitic provoacă durere?

Masajul anticelulitic nu are contraindicații deosebite, dar trebuie utilizat corect urmând instrucțiunile care însoțesc fiecare produs, evitând, de exemplu, folosirea lui pe răni sau folosirea lui necorespunzătoare. Daca este folosit in mod corect, aparatul de masaj nu trebuie sa provoace durere ci cel mult un usor disconfort, mai ales daca folositi aparatul setandu-l la un nivel de intensitate ridicat. Există aparate care ating o intensitate mai mare decât altele, dar puterea masajului nu trebuie să fie niciodată de așa natură încât să afecteze țesuturile sau să provoace vreun tip de efect nociv. În timpul sarcinii, pe de altă parte, este indicat să consultați medicul înainte de a utiliza un masaj anticelulitic, mai ales dacă este electric.