Cum să alegi piscina


Este mai bună o piscină de sine stătătoare, una supraterană sau una ingropata? Sau poate preferați să optați pentru o piscină gonflabilă economică? Poti alege o piscina din lemn sau otel, rotunda sau dreptunghiulara… Important este sa te poti scufunda cand e cald!

Principalele criterii pentru alegerea unei piscine

Cauți piscina care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și probabil că abia aștepți să te bucuri de o baie plăcută și răcoritoare. Pentru a alege ceea ce este potrivit pentru tine, ar trebui să-ți pui câteva întrebări înainte de a te scufunda în achiziție:

  • care este bugetul tău;
  • cât spațiu aveți la dispoziție;
  • pe ce tip de teren vei instala piscina.

Bugetul

Daca ai un buget limitat si cauti o piscina ieftina poti alege o piscina supraterana, precum piscina tubulara sau piscina gonflabila. Cu toate acestea, dacă puteți cheltui puțin mai mult, ați putea lua în considerare achiziționarea unei piscine supraterane din oțel sau lemn. Acesta din urmă este mai plăcut din punct de vedere estetic și, de asemenea, mai robust.

Dimensiunea piscinei

Măsurați spațiul pe care doriți să îl rezervați pentru piscină și comparați oferte compatibile cu nevoile dvs. Pe piață puteți găsi o piscină potrivită pentru dimensiunea terenului dvs., de exemplu:

  • 4 x 2 m
  • 3 x 3 m
  • 4 x 4 m
  • 3 x 5 m
  • 4 x 8 m.

Pe lângă dimensiune, există numeroase variații pentru fiecare tip de piscină.

Tipul de teren

Dacă închiriați, puteți exclude piscinele subterane și de la subsol. Dacă, totuși, aveți propria locuință, aruncați o privire asupra terenului: dacă este în pantă, alegeți o piscină semisubterană; Daca, insa, este plat si ai o suprafata mare, poti alege modelul pe care il preferi.

Amintiți-vă, însă, că cel mai bine este să nu amplasați piscina sub un platan, într-o zonă umbrită sau unde există curenți puternici de aer! În schimb, dacă ceea ce cauți este un colț de liniște și relaxare, poți oricând să te gândești la o minipiscină pentru balneoterapie.

Piscina supraterana sau piscina subterana

Piscinele sunt împărțite în două mari categorii:

  • piscine supraterane care includ piscine autoportante, piscine tubulare, piscine din lemn, piscine din otel si piscine gonflabile. Toate aceste piscine pot fi demontate;
  • piscine îngropate care pot fi atât piscine semi-îngropate, cât și piscine total îngrotate.

Să vedem pe scurt care sunt caracteristicile lor.

Piscine supraterane

Piscinele supraterane au un cost accesibil, sunt achiziționate în kituri și pot fi demontate. Acestea au adesea o formă rotundă sau pătrată, cu dimensiuni variind de la mic la foarte mare. Piscinele supraterane nu sunt supuse reglementărilor sau taxelor de niciun fel, dar nu pot fi instalate pe teren în pantă. Ca toate piscinele au nevoie de întreținere regulată și de un sistem de filtrare.

Piscine pentru copii

Sunt recomandate copiilor sub 10 ani. Piscinele pentru copii sunt puțin adânci, au diferite forme, culori și dimensiuni și sunt în mare parte gonflabile. Copiii le iubesc, mai ales dacă sunt îmbogățite cu accesorii precum un tobogan și alte jucării pentru piscină.

Piscine gonflabile

Rareori depășesc 1,25 m înălțime și 6 m lungime. Doar umflați-le, umpleți-le cu apă și sunt gata. Piscinele gonflabile sunt economice, pot fi asamblate rapid și ușor și nu necesită întreținere. 

Piscine tubulare

Sunt mai durabile, dar și mai scumpe decât piscinele gonflabile. Au o structură tubulară din oțel pe care este așezată căptușeala, o pungă din poliester sau PVC. De obicei, înălțimea lor nu depășește 1,30 m, dar pot ajunge la o lungime de 10 m. Sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Piscine din lemn

În general, sunt fabricate din lemn exotic sau pin tratat cu autoclav. Piscinele din lemn sunt rezistente, solide și frumoase la vedere. Ele au adesea forme hexagonale sau octogonale și pot fi ușor îngropate pentru o mai mare stabilitate.

Piscine din otel

Sunt piscine autoportante prin definiție. Au structura si peretii din otel lacuit anticoroziv. Stabilitatea este asigurată de montanții care susțin marginea și de barele de oțel. Sunt vândute în truse și sunt disponibile în diferite formate.

Piscine subterane si piscine semisubterane

Piscinele subterane si semisubterane sunt rezistente, frumoase si pot fi protejate de o prelata sau o acoperire mai mult sau mai putin inalta. Înainte de a continua cu instalarea acestor piscine, este necesar să se informeze despre prevederile primăriei de reședință privind autorizațiile de construire. Mai mult, dotarea locuinței tale cu o piscină poate da naștere la o schimbare a categoriei cadastrale căreia îi aparține: de aceea este mai bine să te informezi pentru a evita orice probleme!

Piscina semi-ingropate

Acestea sunt piscine supraterane parțial subterane. Pot fi impodobite cu accesorii precum borduri din lemn sau diferite materiale sau imbogatite prin prezenta unui solar. Aceste piscine sunt practice și versatile, pot fi folosite pe teren în pantă și sunt disponibile în multe forme și dimensiuni. Înainte de a continua instalarea, informați-vă de la primăria dumneavoastră despre avizele necesare și reglementările în vigoare (declarație de începere a lucrărilor, autorizație de construire etc.).

Piscinele ingropate

Sunt fără îndoială cele mai confortabile și rezistente piscine, disponibile într-o gamă largă de materiale, forme și dimensiuni. Există mai multe tipuri de piscine interioare:

  • piscine monobloc;
  • piscine din zidarie;
  • piscine în seturi de panouri modulare.

Acestea pot fi acoperite cu o prelata sau o husa si dotate cu un solar din lemn sau gresie.

Minipiscine pentru balneoterapie

Pentru cei care au puțin spațiu, dar o mare dorință de relaxare! Sunt adevarate piscine in miniatura cu apa tinuta la 28°C si hidromasaj incorporat. Au nevoie de puțină întreținere și se adaptează la toate tipurile de grădini.