Jucarii educative: recomandari si sfaturi in functie de varsta


In acest moment chiar daca urmaresti diferite magazine online ori sa ai anumite produse in cos, noi dorim sa iti oferim o viziune mai clara asupra celor mai potrivite jucarii pentru copii de la 0 la 6 ani.

Stim ca jucariile au un rol esential in dezvoltarea copiilor, de aceea este foarte important sa ne documentam si sa le achizitionam pe cele specifice varstei si abilitatilor ce le dorim dezvoltate.

De aceea dorim sa venim in intampinarea ta cu cateva sfaturi pentru a afla care sunt cele mai bune jucarii educative pentru copii in functie de varsta.

Jucarii educative de la 4 luni

La aceasta varsta, bebelusii sunt in stadiul de dezvoltare senzoriala, motorie si vizuala, din acest motiv ei sunt atrasi de jucariile ce scot sunete, cele pentru dentitie, cele viu colorate ori cele cu diferite texturi, iti oferim si cateva exemple:

Jucarii zornaitoare

Jucarii de tip carti senzoriale cu diferite texturi si sunete la atingere

Jucarii muzicale

Jucarii cu inele pentru manipularea obiectelor.

Jocuri si jucarii educative pentru copii  1 an

La aceasta varsta, copii transforma tot ce pot tine in mana intr-o jucarie ce este studiata, cel mic dezvoltandu-si simturile cognitive. Jucarii educative copii 1 an pot sa fie urmatoarele:

Jucarii de tras din lemn cu diferite activitati: masinute, carucioare de papusi, animalute de tras.

Jucarii motricitate: plastilina, centre de activitati, mingii

Jucari de sortat si stivuit

Jucarii educative copii 2 ani

Jocurile si jucariile ideale pentru aceasta varsta sunt cele de clasificare si sortare obiecte, aceste tipuri de jucarii ii mentin atenti pe cei mici. Mai sunt foarte apreciate de copii si jocurile de rol cat si cele de memorie.

Jucariile pentru stimularea curiozitatii si explorare sunt de asemenea recomandate pentru copii.

Jucarii educative copii 3 ani

La aceasta varsta, cei mici pot sa iti exprime sentimentele si starile si abordeaza jocurile de rol si repetarea sctenelor din viata de zi cu zi. Prin urmare jucarile precum cele de bucatarie, trusele de mester, trusele de frumusete ori doctor sunt foarte apreciate de micuti.

De asemenea recomandam si jucarii pentru intelegerea expresiilor faciale si exprimarea emotiilor.

Jucarii educative copii 4 ani

Cele mai bune jucarii educative pe care putem sa le selectam pentru copiii nostri ar trebui sa fie jocurile ce dezvolta abilitatile sociale tinand cont ca tehnologia din ziua de azi nu incurajeaza acest lucru.

De asemenea sunt recomandate si jucariile pentru stimularea limbajului, imaginatiei si cele art & craft pentru stimularea lucrului manual.

Blocurile de constructie sunt si ele potrivite pentru stimularea atentiei si concentrarii.

Jucarii educative copii 5 ani

La aceasta varsta, copiii cresc, reactioneaza foarte repede si isi formeaza ratiunea si personalitatea. Invata de asemenea sa urmeze si reguli.

Jucarii potrivite pentru aceasta varsta sunt cele de memorie, cele care dezvolta atentia, bicicletele, jocurile de stiinta si cele de societate.

La 5 ani putem introduce in educatia celor mici si jucariile de vocabular, cele pentru formare cuvinte cat si cele pentru citit, cu ele cei mici pot forma propoztii si sunt perfecte pentru educatia prescolara.

Toate aceste aspecte fac ca jucariile educationale sa fie nelipsite din camera celor mici!